Ételeink > Receptek

Céklafasírt



Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, kislyukú sajtreszelőn lereszeljük, fokhagymát belepasszírozzuk és elkeverjük az összes többi hozzá valóval. A bögre gabonát kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, majd ha kihűlt a zöldséges masszához adjuk. Ebből a masszából kis golyókat formázunk, majd bő zsiradékban (kókuszzsírban) kisütjük.

elkészítési idő
adagszám 4 adag
Hozzávalók
  • 2 fej közepes cékla
  • Fűszerezése: só, bors, kömény, édeskömény, kapor,
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre gabonapehely
  • Fél bögre sárgaborsóliszt
  • 1 kávéskanál bio sütőpor
  • 1 dl hidegen sajtolt olaj