Ételeink > Receptek

Tabule kuszkusszal



Elkészítés

A csicseriborsót puhára főzzük, közben a kígyóuborkát, a pritaminpaprikát, a petrezselymet és az aszalt paradicsomot apró kockára vágjuk. A kuszkuszt vízgőz fölött elkészítjük, majd az egészet összekeverjük, sóval, borssal és római édes köménnyel fűszerezzük, belepasszírozzuk a fokhagymát és végezetül a citrom levével, valamint a hidegen sajtolt olajjal meglocsoljuk.

elkészítési idő
adagszám 4 adag
Hozzávalók
  • 10 dkg csicseriborsó
  • 1 fél kígyóuborka
  • 1 nagyobb pritaminpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 dl hidegen sajtolt olaj
  • 1-2 szem aszalt paradicsom
  • Só, bors, őrült római kömény, menta
  • 1 bögre kuszkusz