Ételeink > Receptek

Töltött paprika



Elkészítés

Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, amiben a fűszereket, a fokhagymát, a reszelt zellert, a paradicsompürét megdinszetljük, rizsliszttel megszórjuk, beletesszük a kockára vágott hámozott paradicsomot, megpároljuk, majd az egészet összeturmixoljuk.

A paprikákból kivágjuk a csumát, és megtöltjük a töltelékkel és előmelegített, 180-200 ◦C-os sütőben megsütjük és a paradicsom öntettel tálaljuk.

elkészítési idő
adagszám 4 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg hurka jellegű krém
  • 10 db paprika
  • Paradicsom öntet:
  • 1/2 kg hámozott paradicsom
  • 1 kis paradicsompüré konzerv
  • 1 kis zeller
  • Fokhagyma, só, bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű
  • rizsliszt
  • 1 kanál hidegen sajtolt olaj