Ételeinkről

Konyhánk

Ha Te vegán, vegetárius étrenden vagy, illetve kerülnöd kell a tojást, a tejet, a laktózt, esetleg gluténmentes ételre is vágysz, akkor a legjobb helyen jársz. Mi tudjuk, hogyan készítsünk egyszerre friss és ízletes vegán ételeket. Azért vagyunk, hogy a vegán táplálkozás elérhető legyen az emberek számára akkor is, ha elfoglaltságuk miatt egyébként nincs idejük mindennap főzni.

 

Tiszta, friss és egészséges ízeinket sok szeretettel, tapasztalattal és tudással gyúrjuk egybe, hogy igazán ízletes, húsmentes, tojásmentes és tejmentes, növényi alapanyagokból készített ételeket szállíthassunk azoknak, akik tudatosan, testi-lelki-szellemi harmóniájukra odafigyelve akarnak táplálkozni. Ennek a filozófiának a szellemében dolgozunk a RépaRetek különleges konyhájában. Családias hangulatú, kislétszámú csapattal főzzük minden reggel frissen kézműves ételeinket olyan mennyiségben, amelyre még oda tudunk figyelni, mert számunkra nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg. Ha megkóstolod ételeinket, tiszta és friss ízeiben érezni fogod, hogy minden egyes adagra jutott emberi törődés, belefőztük szeretetünket, odafigyelésünket.

 

Az általunk hőnszeretett gabonák – a tönkölybúza, a köles, a hajdina, az árpa, a rozs, a zab és a sokarcú rizs – egyszerűen kihagyhatatlanok ételeink megalkotásakor. Csak nádcukrot, valamint természetes édesítőket (datolya, aszalt gyümölcsök), esetenként erithritolt használunk, a finomított alapanyagokat, tartósítószert, ízfokozókat kerüljük. Törekszünk rá, hogy az ökológia szellemében környezetünket is kíméljük, ezért lehetőség szerint ételeinket újrahasznosított, illetve gyorsan lebomló, környezetbarát csomagolásban, frissen, melegen szállítjuk.

 

Ételeinkről dióhéjban

Minden ételt növényi alapanyagokból készítünk, tehát nálunk semmi sem tartalmaz húst, tojást, tejet, tejterméket, ráadásul ételeink ízfokozó és tartósítószer mentesek.

Az ételeket korán reggel, a kiszállítás napján készítjük, és frissen, melegen szállítjuk.

 

Felhasznált alapanyagaink

  • gabonák, lisztek: tönkölybúza, számos rizsféle, hajdina, köles, kukorica, árpa, rozs, zab, quinoa, kendermag, csonthéjasok, gesztenye és ami újat felfedezünk és jónak találunk,
  • édesítőszer: barna nádcukor (répacukrot egyáltalán nem használunk), aszalványok, gabona- és gyümölcsszirupok, esetenként erithritol,
  • a tej helyettesítésére gabona- és magtejek, növényi tejporok, kókusztej,
  • a tejtermékek helyettesítésére tofu (nem génkezelt szójából), szójajoghurt, kókusztejszín, kókuszjoghurt, növényi tejszín, gabonákból készített termékek, növényi sajt
  • házi készítésű szejtán (búzasikérből, búzahúsból),
  • zsírok, olajok: napraforgóolaj, pálmaolaj, kókuszolaj, olívaolaj, hidegen sajtolt olajok, magolajok,
  • zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, magvak,
  • fűszerek, tengeri és himalaya só,
  • a csokis ételeket alapjában kakaóval, de karobbal is készítjük.

Adagjaink

leves (normál): 4-4,5 dl

kis adag leves: 2,5 dl

napi főétel / gasztro ajánlat (normál): 45-50 dkg

frissítő: 2,5 dl

feltét: 12-15 dkg

főzelék: 4-4,5 dl

komplex saláta: 30-35 dkg

desszert: 15-20 dkg

zabkeksz: 200 g

Valamint az étlapon a tétel megnevezésében szereplő mennyiségek.

Részletes leírások

Minden ételünkről megtalálható az összetevők részletes leírása, valamint a tápértékek. Ezek láthatóvá válnak, ha az egeret az ételek neve fölé mozgatjuk.

Néhány kiemelt ételünkről az Ételeink oldalról érhető el saját készítésű fotó, részletesebb leírás is található.