Ételeink > Receptek

Túrógombóc másképpen

Ennél a túrógombócnál két féle újítást is alkalmazunk: az egyik, hogy a gombóc nem sima búzagrízből, hanem tönkölygrízből és kukoricadara keverékéből (tojás hozzáadása nélkül készül!), a másik pedig az, hogy a "lényeg" nem fő ki a főzővízbe, mert a főzővíz benne marad a gombócban.



Elkészítés

Kókuszolajon megpirítjuk a tönkölygrízt, és vele együtt megpirítjuk a többi hozzávalót is úgy, mint kókuszreszelék, nádcukor, reszelt citromhéj és kukoricadara.

Ezt 3-szoros mennyiségű forró sós vízzel felöntjük, majd lefedve állni hagyjuk, majd még melegen hozzákeverjük az áttört tofut. Ezután vizes kézzel vagy kanállal gombócokat formázunk, és kókuszolajon megfuttatott búzacsíra-búzakorpa keverékében megforgatjuk. Tálaláskor mézes fahéjjal, vagy mézes vaníliás joghurttal öntjük le.

elkészítési idő
adagszám 4 adag
Hozzávalók
  • 15 dkg tönkölygríz
  • 5 dkg kukoricadara
  • 8 evőkanál kókuszolaj (ebből 3 evőkanál a morzsa elkészítéséhez kell)
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg nádcukor
  • 1 db citrom héja
  • 25 dkg tofu
  • 5 dkg búzacsíra
  • 5 dkg búzakorpa
  • Ízlés szerint méz, fahéj, vaníliás joghurt