Ételeink

Kombucha tea

Első állandó (minden nap rendelhető) termékünk a 2000 éve hódító gyógyító erejű frissítő, a kombucha tea.

 

A kombucha teát Kínában a halhatatlanság italának nevezik. Talán nem véletlenül, hiszen számos betegségre, egészségügyi problémára jelenthet gyógyírt fogyasztása.

 

A kombuchagomba teában a szervezet működését segítő sejtek milliói élnek, amelyek először a bélflórát, majd a teljes szervezetet méregtelenítik, regenerálják. A tea rendszeres fogyasztása többek között Q-10 koenzimjének köszönhetően csökkenti a ráncok képződését, segít megőrizni a fiatalságot. Megelőzi a rák kialakulását, amit orosz rákkutatók vizsgálatai is igazoltak. A tea gyógyítja az ízületi gyulladást, enyhíti az izomfájdalmakat, stabilizálja a vérnyomást, állandó jó közérzetet és alvást biztosít. Oldja a stresszt, orvosolja a gyomor- és bélpanaszokat, tisztítja a vért, erősíti a vesét, oldja az epe-és vesekövet. Csökkenti a koleszterinszintet, és rugalmassá teszi a vénákat, artériákat. Segít a súlycsökkenésben, a zsírszövetek lebontásában. Segít az immunrendszer gyengeségéből adódó betegségeken, így pl. az allergián. Enyhíti a menopauza tüneteit. Megakadályozza a kopaszodást, elősegíti az erősebb hajszálak kialakulását, valamint néhány esetben visszaszínezi a az ősz hajszálakat, felgyorsítja a haj növekedését.

 

Az ital előállításához fekete-, zöld- vagy gyógyteából cukrozott tápoldatot készítenek, amelybe belehelyezik a kombuchagombát. Az erjedési és oxidációs folyamat alatt a teagomba értékes anyagokat állít elő, amelyek belekerülnek az italba: glükoronsav, B1-, B2-, B3-, B6-, B12- és C-vitamin, valamint folsav és jobbra forgató (L+) tejsav, aminosavak, enzimek, antibiotikus anyagok és kis mennyiségű alkohol. Az alkoholtartalom átlagosan 0,5% (annyi, mint amennyi az alkoholmentes sörben vagy néhány gyümölcslében van).

 

A kombucha javasolt fő felhasználási területei: méregtelenítés, salakanyagok kiürítése, sejtek erősítése, a belső sav-bázis egyensúly szabályozása, az immunrendszer erősítése, anyagcsere harmonizálása, reumatikus panaszok, emésztési panaszok (az enyhe hashajtó hatást minden felhasználó igazolja), migrén (jelentős sikerek), a bélflóra szabályozása, antibiotikus hatás.

Rendelési lehetőség

A tea a 4. héttől 250ml-s kiszerelésben oldalunkon is rendelhető, és a többi megrendeléssel együtt szállítjuk. A tea ára az ingyenes kiszállításhoz szükséges 1500 Ft-os minimális rendelési összegbe nem számít bele.