Ételeink

Rólunk

Filozófiánk

Gyakori panasz, hogy a „reformkonyha” ízei nem veszik fel a versenyt a hagyományos, „kevésbé egészséges” ételek ízeivel. Mi mindennap azért dolgozunk, hogy ételeinkkel ezt a vélekedést megcáfoljuk. Két célt tűztünk ki ugyanis magunk elé, amikor elindítottuk a konyhánkat: Készítsünk testnek-léleknek egyaránt egészséges ételeket. És készítsünk igazán finom ételeket.


Számos oka van annak, hogy valaki úgy dönt, a jövőben jobban odafigyel, mit eszik, mit iszik. Van, akit az allergiája vezet erre az útra. Mások spirituális okokból érdeklődnek a táplálkozás kérdései iránt. Vannak, akik saját vagy közeli hozzátartozóik betegségei miatt kezdenek egészségtudatos életmódba. És még nyilván jó pár oka lehet, amiért valaki szakít eddigi táplálkozási szokásaival.


Mi azért dolgozunk, hogy sokak igényét kiszolgálhassuk, és egyben bebizonyítsuk: az egészséges igenis finom. Sok embernek tudjuk biztosítani frissen készített, melegen kiszállított, egészséges ebédjét, azonban nem mindenkinek: családias keretek között működő konyhánkban csak korlátozott számú megrendelést tudunk felvállalni, hiszen mindenki tudja, hogy a tömegtermelés nem a minőségről szól. Ezért maximáltuk a rendelések mértékét, hogy olyan figyelemmel tudjunk minden étel felé fordulni, amilyet az megérdemel. Így tudjuk garantálni, hogy kiszállított ízeink nemcsak azért tiszták, mert mentesek minden adalékanyagtól, s ezért egészségesek, hanem azért is, mert valóban érezhető bennük minden egyes hozzávaló íze, valamint az étel elkészítésében résztvevők munkatapasztalata és szeretete.


Szolgáltatásaink

Ebéd-házhozszállítás

Tiszta, természetes alapanyagokból készült ebéd házhozszállítását vállaljuk a főzés napján. Vegán ételeinket reggel készítjük, amikor Ön ébredezik, és futárunk frissen, legkésőbb 13:30-ig kiszállítja azt Önnek. Kínálatunkból minden nap számos különböző ételből állíthatja össze ízletes ebédjét, amely garantáltan nem tartalmaz finomított alapanyagokat, tartósítószert, ízfokozókat. Répacukor helyett nádcukrot, finomított búzaliszt helyett tönkölybúzát és a gabonák széles választékát tartalmazó főztjeink tökéletesek diétás vagy fogyókúrás megrendelőink számára, akik nem kell lemondjanak a sütemények élvezetéről sem.

Csoportok, rendezvények különleges étkeztetése

Az egészséges, tiszta ízű ételek különleges alkalmakkor is megállják a helyüket, legyen az gyerekzsúr, munkahelyi buli, születésnap vagy akár egy elegáns parti. Az ilyen alkalmakra a szokásos választékunkon is túlnyúló, egyedi ételeket is kínálunk. Választékunk alapulhat kizárólag ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokon, illetve igazán speciális diétákat is figyelembe vehet. Vállaljuk továbbá egyedi torták, speciális diétás, édes és sós sütemények szállítását is.


Tapasztalatunk szerint a kis ovistól a dédnagyiig mindenki rögtön megszereti ételeinket, és senki sem reklamált még a finomított liszt vagy a répacukor hiánya miatt.


Kérje egyedi ajánlatunkat az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. emailcímen vagy az +36-30-439-5434 telefonszámon.


Főzőtanfolyamok

A főzőtanfolyamok keretén belül a vegetáriánus táplálkozás alapelveit és különféle formáit (ajurvédikus, vegán, laktovegetárius stb.) ismerhetik meg a résztvevők számtalan ízletes vegetáriánus étel elkészítési módja mellett. A közös főzést közös étkezés zárja, és minden résztvevő megkapja a tanfolyam során elkészített ételek receptjeit, valamint számos hasznos tudnivalót a főzéssel és a táplálkozással kapcsolatosan.


Megfelelő számú résztvevő esetén tartunk főzőtanfolyamot. Amennyiben szeretnél részt venni tanfolyamunkon, kérünk, jelezd ezt a szándékodat felénk az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. emailcímen, és mi értesítünk a részletekről.


Történetünk

A RépaRetek története 2008-ban kezdődött, amikor is egyszál magam néhány fazék és serpenyő társaságában egy 6. kerületi garzon konyhájában kezdtem el főzőcskézni néhány éhes ínyenc unszolására. Ez volt a hőskor: a kísérletezés, a reménykedés-latolgatás és a hétvégi főzőtanfolyamok időszaka, amikor az egész még csak játéknak tűnt.


Megvolt hozzá minden, ami kellett: a két kezem, a Doboznak nevezett 14 éves Skodám, és egy elektromos sütő, amely azóta már muzeális darabbá avanzsált, valamint nem utolsó sorban a vegetáriánus koszt feltétlen szeretete és állhatatos fogyasztása, amit a szükség szült 25 éves koromban, amikor kiderült, hogy daganatos vagyok. A daganat ugyan jóindulatú volt, de gyökeresen megváltoztatta az életemet és az életmódomat, amelynek sarkalatos pillére az evés, ezen belül is a húsevés volt, lévén, hogy tradicionális vendéglátós família sarja vagyok.


Így került be az életembe a szejtán, a tofu, sőt mi több a tofu-majonéz, a gabonafasírt, a hajdina, az agar-agar, a rizstej és a szójatej és még rengeteg más, a húsevő ember számára bizarr hangzású alapanyag.


Száműztem a fehér répacukrot, és a különböző adalékanyagokat. Jöttek helyettük a gabonafélék: a köles, az árpa (amiről köztudott, hogy az egész római hadsereg ezt ette), a zab, a hajdina, a rozs, a barna rizs és újabban a quinoa – a régi-új reformkonyha aranyat érő alapanyagai, amelyek évezredeken keresztül táplálták az egész emberiséget, de eltűntek a gyorséttermek korában.


Kezdetben, éveken át SattvaFood néven működött növekvő méretű konyhánk, majd úgy döntöttünk, itt az ideje, hogy azokkal is megismertessük a vegetáriánus konyha gyöngyszemeit, akik idegenkednek a misztikus, indiai hangzású névtől. Ezért 2013-tól RépaRetek néven folytatjuk küldetésünket, hogy megismertessük a tiszta ízek örömével a testet és a lelket is.Rigó László

vezető séf